A Kastély Horgásztó Csongrád megyében Nagymágocson, a Károlyi kastély parkjában található. A nagymágocsi Károlyi kastélyt 1896 és 1897 között Károlyi Imre építtette, eklektikus neobarokk stílusban. A kastélyt és hozzátartozó épületek egy részét Ybl Miklós tervezte . Az épületek eredeti állapotban maradtak meg, jóllehet a kastélyhoz az idők folyamán hozzáépítettek, és egyes részeit lebontották.
A kastélyt  gondozott park öleli körül, ami a parképítő művészet remekei közé tartozik; 18. századból származó barokk szobrok díszítik. Az angol kert kiemelkedő értékei a ritka őstölgyek és fenyőfélék. Az egykori angolparkot mára jelentősen átalakították, új sétányokat építettek ki benne, és új fákat  telepítettek bele.
Napjainkban az arborétumszerű  park területe 40 hektár, mely növényei közül a lucfenyők, a mamutfenyők, a tiszafák és a tuják képezik még az örökségvédelem alatt álló park növényvilágát.
Ma is állnak a kastély egykori melléképületei és a park építményei is.

A turisztikai vonzerőt növeli a kastélyhoz tartozó, 10 hektáros tó is.
A Kastély Horgásztavat 2011 júliusától működteti jelenlegi kezelője.
A tó két részből áll, egy 3  ha-os náddal borított területből, valamint a 7ha nagyságú horgászterületből, melyet egy gát válasz el egymástól Észak-déli irányban kb.850m hosszú és 50-75m szélességű, végében egy benyúló félszigettel. . A víz mélysége 1- 2,2m . Horgászni  a tó  csónakház felőli oldalán lehet, mivel a másik oldalon  nádfal húzódik.
A tóba 2011 óta folyamatos telepítés történik . A tóban található halfajok. : ponty, amur, dévér, kárász, csuka, süllő, szürkeharcsa. A  halállomány jelentős részét a ponty képezi, mely 1,5kg-10kg-os nagyságig került telepítésre. Tórekord pontyból 12kg volt . Amurból 3- akár 20kg-ig várható fogás. Ragadozó halak kisebb mennyiségben képviseltetik magukat a tóban.
Fajlagos tilalom nincs,de pontyot 3,5kg , amurt 5kg felett azonnal vissza kell a tóba helyezni.
Horgászjegyet  napi ,délutáni, éjszakai, valamint 24h-ás formában lehet váltani.
Éjszakai horgászathoz telefonos egyeztetés szükséges.
A horgászjegy hal elvitelére nem jogosít, azt külön lehet megvásárolni.

A  vízparton található  csónakház( mely szintén örökségvédelem alatt áll) ,képezi a Kastélytó központját.
Itt lehet horgászjegyet váltani, valamint a büfé, és a rendezvénysátor is a csónakház közelében helyezkedik el, a wc-kel együtt.
A  Kastélytó  lehetőséget nyújt akár egyéni,családi ,céges ,egyesületi rendezvények megtartására egyedi környezetben.
Lehetőség van  kajakozásra is, természetesen a horgászat az elsődleges.
A  több napra érkező vendégeknek  lehet sátorozni a tóparton, melyhez tisztálkodási lehetőséget biztosítanak az ide látogatóknak.
Strandolási lehetőséget nyújt a 10km-re található Gyopárosfürdő.
Aki nem szeret sátorozni, annak lehetősége van az Önkormányzat turista házában megszállni, mely a kastélytól nem messze található.
Információ: kastelyto.hu  Tel: 30/60-68-590
Szeretettel vár minden kedves látogatót a Kastély Horgásztó, Nagymágocson